Vilanova ja està a punt per acollir divendres una nova revetlla de Sant Joan. La setmana passada es va presentar el dispositiu de seguretat, neteja i mobilitat i la venda d’alcohol a menors està en el punt de mira. Tal com va explicar el cap de la Policia Local, Dionís Ginés, “posarem l’accent en aquells establiments que subministren indiscriminadament begudes alcohòliques. Aquells que incompleixin la normativa seran sancionats.”

Al llarg de la nit també s’intensificaran els controls d’alcoholèmia per prevenir accidents. La Policia Local s’encarregarà dels controls a les vies urbanes i els Mossos d’Esquadra, a les interurbanes. Per garantir la seguretat, un cos de 25 agents de la Policia patrullarà durant tota la nit i matinada, per atendre i detectar possibles incidències.

Accés obert tota la nit

Com ja es va implantar l’any passat, els accessos amb vehicle privat a la façana marítima estaran oberts tota la nit i només es preveuen talls puntuals si l’afluència de cotxes pot comportar un col·lapse circulatori. El dispositiu establert també habilitarà com aparcament de dissuasió l’esplanada de la ronda Europa, davant del centre comercial de bricolatge AKI.

44 persones integren el dispositiu de neteja 

Durant la nit es posarà en marxa un dispositiu de neteja, que contemplarà un reforç de dues persones a les platges del Far i de Ribes Roges, que aniran recollint deixalles. A partir de les sis del matí entrarà en funcionament un operatiu especial, format per 44 persones i nou vehicles, un dels quals és un camió cisterna, que treballarà per enllestir la neteja a les platges amb l’objectiu que estiguin en les millors condicions per rebre els primers banyistes de la diada.

En relació als horaris, els establiments poden tenir obert fins a les 5 de la matinada, amb un marge d’una hora perquè a les 6 en punt puguin iniciar-se les tasques de neteja.

FER UN COMENTARI