El Vendrell, capital de la ceràmica

0
312

Fins al 5 de novembre es pot visita a la Sala del Portal del Pardo l’exposició d’obres seleccionades per la novena Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell. Els quinze ceramistes seleccionats són Karin Stegmaier (França), Daisuke Yamagishi (Japó), Karima Duchamp (França), Silvia Granata (Itàlia), Isabel Lafaro (Madrid), Rachel Grimshaw (Regne Unit), Lourdes Riera (Saragossa), Roser Oter (Santa Oliva), Dorothée Loriquet (França), Brigitte Arbelot (Bèlgica), Pablo Ponce (Holanda), Martin McWilliam (Alemanya), Agata Marcinkowska (Polònia), Roger Coll (Vic) i Francisca García (País Valencià). En total s’havien presentat a concurs 206 obres de 103 ceramistes d’arreu del món.

Segon premi de la Biennal.
Segon premi de la Biennal.

El primer premi de la Biennal (dotat amb 4.000 euros) va ser per a l’obra Yo<>Yo (06), d’Isabel Alfaro; el segon, dotat amb 2.500 euros, va ser per a Refugiats, de Roser Oter; i el tercer (mil euros) va ser per a 23, de Silvia Granata. A més, el jurat ha concedit una menció especial a l’obra Receptacle de percepció, de Daisuke Yamagishi. Les tres guanyadores compartiran una exposició conjunta (l’octubre del 2018), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotos de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.

ceramica_Tercer_premi

El Jurat de la Biennal estava format per Eva Serramià (regidora de Cultura i Festes), Jacint Comellas (ceramista), Montse Frisach (crítica i periodista d’arts visuals) i David Places (tècnic de promoció cultural de l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda).

FER UN COMENTARI