Dimecres a la tarda, a la sala de plens de l’Ajuntament de la Bisbal, es va sortejar l’ordre d’actuació del 15 d’agost, una de les diades amb més tradició dins el món casteller. Els Castellers de Vilafranca seran els encarregats d’obrir plaça. La Colla Joves Xiquets de Valls actuarà en segona posició i la Colla Vella dels Xiquets de Valls en tercera.

Previsions

Les tres colles s’han compromès a donar-ho tot per oferir una diada de màxims en una data tan assenyalada com la de la Mare de Déu d’Agost. Toni Bach, cap de colla dels Verds, ha descartat el 4 de 9 net, “un castell que havíem anunciat però que no està anant com nosaltres preteníem”. Amb tot, ha manifestar la intenció de la colla de superar la millor actuació assolida mai a La Bisbal, consistent en el 3d9f, la Td9fm, el 4d9f i el pd8fm i segellada en dues ocasions.

Albert Martínez, cap de colla de la Vella dels Xiquets de Valls, ha avançat que intentarà tornar a portar a plaça el 5d9f, i Francesc Ramon, en nom de la Joves Xiquets de Valls, l’única que actua ininterrompudament a la Bisbal des de 1975, té previst fer la Td 9fm i el pd8fm.

Els Bous atacaran el 4d7

Per la seva banda, els Bous de la Bisbal, que oferiran dos castells abans d’iniciar la diada, volen intentar el seu primer 4d7 i el pilar de 5 aixecat per sota. El seu cap de colla, Joan Vallès, ha explicat que “fa temps que treballem amb la Td7, però no és coherent atacar aquest castell sense abans haver fet mai el 4d7”.

FER UN COMENTARI