Un cop finalitzada la verema en totes les regions vinícoles catalanes, diferents enòlegs de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) i el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) han fet arribar les seves valoracions i estimacions, tenint en compte la seva feina diària en diferents cellers de Catalunya. En general, ha estat una anyada més curta pel que fa a la producció però amb bona matèria base per a l’elaboració de bons vins i caves.

Al Penedès, seguint la tònica de l’any passat, la verema ha estat menys productiva, degut a la poca pluja i a la calor de l’estiu que ha provocat que els raïms tinguin un gra més petit. Per contra, la qualitat del raïm ha sigut molt bona, sanitàriament excel·lent, ja que la manca de pluges i la bona climatologia ha fet que no fossin necessaris tractaments a la planta. Tal com explica Òscar Llompart, enòleg de Sumarroca “aquesta anyada serà bona perquè els raïms tenen una bona maduració i poden afavorir l’elaboració de vins amb molta fruita madura i un volum en boca important”. “Els vins seran nets i aromàtics, afruitats i potser necessitaran més repòs un cop fermentat per tenir més qualitat”, ha afegit.

FER UN COMENTARI