Vilafranca ultima les estacions del Camí del Vi, un sender experiencial al voltant del món del vi

0
491
El rellotge solar que conforma una de les estacions del Camí del Vi.

Vilafranca està ultimant les estacions que conformaran el Camí del Vi, un recorregut a través dels cinc sentits que permetrà descobrir la cultura del vi a Vilafranca i al Penedès.

L’itinerari, que permetrà aprendre i gaudir amb tota la família el que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, té un primer tram urbà que s’inicia a l’Oficina de Turisme i segueix pel carrer Oriol, el parc de Sant Julià i el Pla del Diable fins a arribar al camí de la Bleda, on s’inicia un passeig de 2 km entre vinyes que finalitza a la Torre de les Aigües.

De moment, ja s’han enllestit dues de les quatre estacions que conformaran l’itinerari, ambdues ubicades al Pla del Diable. Una d’elles, situada al carrer Camí de la Bleda, inclou un rellotge solar analemàtic, que varia en funció de l’hora del dia i de l’estació de l’any, i l’altra, emplaçada a l’inici del Camí de la Bleda, a la cruïlla amb l’avinguda del Foix, contempla uns plafons amb fotografies antigues on es poden escoltar cançons tradicionals relatives al món del vi a Vilafranca i al Penedès, tot plegat provinent del fons del Vinseum.

La segona estació inclou uns plafons amb fotografies antigues i on es poden escoltar cançons tradiconals relatives al món del vi.
La segona estació inclou uns plafons amb fotografies antigues i on es poden escoltar cançons tradiconals relatives al món del vi.

Les dues estacions que falten es preveuen inaugurar a la tardor. Així ho van anunciar el passat 31 de juliol la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, i l’alcalde Pere Regull, en el decurs d’una visita a les estacions ja acabades. Tal com va explicar Rius el camí del Vi serà un producte turístic més que forma part del Pla Estratègic que s’està impulsant a Vilafranca des del 2014 amb l’objectiu de rellançar turísticament la ciutat. El recorregut serà un trajecte lliure, obert i totalment adaptat per fer a peu o en bicicleta.

FER UN COMENTARI