Vilanova impulsa una xarxa de dentistes solidaris

0
278
La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, l'alcaldessa Neus Lloveras, Ximena Soto, del Centre Dental Vilanova, i Ramon F. Pérez, de la Unitat d'Odontologia de l'Hospital Sant Antoni Abat han signat aquest dimarts el conveni de col·laboració que permetrà tirar endavant el projecte.

Vilanova ha posat en marxa un projecte solidari que té per objectiu garantir assistència odontològics a les famílies de la ciutat que es troben en situació de vulnerabilitat social i que, en conseqüència, no poden assumir el cost dels tractaments bucodentals no coberts per la sanitat pública.

La iniciativa compta de moment amb la col·laboració de la Clínica Dental Vilanova SL i de la Unitat d’Odontologia i Implantologia de l’Hospital de Sant Antoni Abat però l’objectiu és anar sumant el màxim nombre de clíniques de la ciutat per crear una xarxa de dentistes locals socialment compromesos.

Tres euros la visita
El projecte permetrà que infants i adults, prèviament derivats pels Serveis Socials municipals, puguin accedir a tractaments preventius com neteges, segellat de fissures, fluoritzacions i radiografies, així com altres tractaments de major abast com reconstruccions o endodòncies, les despeses dels quals seran assumides per les clíniques de forma solidària. Els usuaris únicament hauran d’aportar, de forma simbòlica, la quantitat de tres euros per visita, com a forma de posar en valor el servei ofert.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas, ha valorat la iniciativa com “un primer pas per garantir assistència dels serveis d’odontologia per a les famílies i sobretot per als infants”. Ha destacat també la implicació dels dentistes, que a banda del vessant solidari han vist en el projecte una oportunitat per avançar en la conscienciació de la prevenció en la salut dental, un aspecte al qual la població no dona la importància que té.

FER UN COMENTARI