Vilanova i Vilafranca, seus del mundial de tamborí

0
542

Vilanova i Vilafranca seran seus del Campionat del Món de Tamborí indoor, que se celebrarà en ambdues ciutats del 8 al 12 de desembre amb la participació de les millors seleccions nacionals. Serà una oportunitat única per veure els millors esportistes d’aquesta disciplina, que té moltes similituds al tenis, amb tres jugadors en pista, sense xarxa divisòria i amb un tamborí en comptes d’una raqueta.

La competició, organitzada per la Federació Catalana de Tamborí i la Federació Internacional de Tamborí, reunirà 140 esportistes, 13 equips masculins i 8 femenins, que representaran les seleccions d’Alemanya, Anglaterra, Brasil, Catalunya, Espanya, França, Hongria, Índia, Itàlia, Portugal, República de Benín, República Txeca i San Marino.

El mundial, que es disputarà al CEM Issac Gálvez i el Pavelló de la Collada de Vilanova i a La Gamba de Vilafranca, es va presentar la setmana passada a la capital del Garraf. Durant l’acte, Jordi Montcuí, vice-president de la Federació Internacional de Tamborí, va explicar que la internacionalització del tamborí és una de les prioritats de l’entitat. “Volem aconseguir que cada vegada hi hagi més països en competició. Organitzar esdeveniments com aquest dona visibilitat i és una oportunitat per donar a conèixer aquest esport”.

En nom de la Federació Catalana, el seu president i seleccionador, José Martínez, va dir que “el tamborí en pista o indoor és el gran desconegut a Catalunya”. En canvi, va apuntar, “és un esport que té elements molt visuals que el fan molt atractiu de cara a l’espectador”.

FER UN COMENTARI