El vilanoví Marc Soler guanya la París-Niça

0
1399

Després de les tres grans voltes ciclistes de tres setmanes (el Tour de França, la Vuelta a Espanya i el Giro d’Itàlia), una de les curses de més prestigi és la clàssica París-Niça, d’una setmana de durada. Aquest diumenge un vilanoví ha escrit amb lletres d’or el seu nom al palmarès de la carrera, Marc Soler, que l’ha guanyat amb l’equip que el va fer professional l’any 2015, el Movistar Team.

Als seus 24 anys, Soler ha deixat de ser una jove promesa i amb aquesta victòria es consolida com un dels grans del ciclisme actual. L’any passat, el vilanoví va quedar 48è a la Vuelta i en fa tres va guanyar el Tour del Porvenir. França, doncs, se li dona bé.

Soler arribava a l’última jornada (de 110 km) del clàssic amb 37 segons de desavantatge respecte el britànic Simon Yates, després dels 46” que li havia pres d’avantatge Yates en la setena etapa, l’etapa reina, que va guanyar. Soler va decidir intentar recuperar-los amb una llarga escapada en què va tenir la companyia i la col·laboració d’Omar Fraile i David de la Cruz. L’etapa era dura. Sis colls de muntanya (dos de primera categoria, quatre de segona) i, a més, la pluja que no va deixar de caure. Després de molts quilòmetres escapat, va arribar a la meta de la 76è París-Niça tercer i 34” per davant del grup, però les bonificacions aconseguides el van situar 4” per sota de Yates i, per tant, guanyador de la competició. 30h 22′ 41′ ha estat el seu temps global després de les vuit etapes.