La Xarel·lada al Penedès Marítim torna el 17 de juny

0
1297
Carme Garcia i Jaume Casañas, acompanyats de Sergi Vallès, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

El 17 de juny tindrà lloc la cinquena Xarel·lada al Penedès Marítim, l’única festa del xarel·lo que se celebra a tocar del mar. La trobada tindrà lloc al passeig marítim de Cunit, entre les 8 del vespre i les 11 de la nit, i comptarà amb la participació d’onze cellers penedesencs que oferiran al visitant la possibilitat de degustar una gran diversitat de xarel·los. Des de vins que fermenten amb les seves pròpies pells, fins a vins elaborats amb el mètode ancestral, passant per un vi vinificat en una àmfora.

Com és habitual, els tastos estaran acompanyats de tapes elaborades pels restaurants i pastisseries del municipi, que oferiran delicatessen diverses com un arròs de porc ibèric amb trompetes de la mort, tataki de tonyina o brotxeta de pop i patata del padrón.

Prèviament, a les 10 del matí, tindrà lloc una presentació a l’Ajuntament, que comptarà amb les intervencions de Joan Rubió, un viticultor que elabora una producció limitada de mil ampolles de vi a l’any, i l’arqueòleg Dani López, que parlarà sobre les darreres troballes vinculades a l’origen de la vinya i el vi al Penedès. A continuació es realitzarà una excursió per visitar les vinyes de Cunit i, en acabar, tindrà lloc un tast de xarel·los al xiringuito del restaurant L’Arrosseria (cal inscripció prèvia).

La xarel·lada es va presentar dimarts a l’espai Km0 d’Enoturisme Penedès, a Vilafranca. La seva impulsora, la sommelier Carme Garcia, va recordar els dos objectius amb què va néixer: retre reconeixement al xarel·lo, una varietat molt potent per a l’elaboració de vins monovarietals, i apropar Cunit a la resta del Penedès. En aquest sentit, el regidor de Turisme, Jaume Casañas, va subratllar que “el Penedès és l’única DO que pot presumir de tenir platges dins el seu territori. Això és una complementarietat estratègica que permet combinar el turisme de sol i platges amb la cultura vitivinícola del Penedès”.

FER UN COMENTARI