Els Xicots es recuperen amb la tripleta de vuit a Màrtirs

0
241
Els Xicots van obrir plaça amb una torre de 8 amb folre. FOTO: XICOTS

No va ser l’actuació desitjada, ja que no hi va haver castell de nou, però sí que va ser la necessària per redreçar el rumb d’una temporada en la qual, fins fa quinze dies, totes els ponien, però que a finals de juliol se’ls va tòrcer amb dues llenyes consecutives de 3 de 8 (després de més de setanta de consecutius descarregats en tres anys) i d’un intent de torre de 8 amb folre.

Dissabte passat a la tarda/vespre, els Xicots de Vilafranca van fer a la diada de Màrtirs Street la tripleta de castells de vuit. Tres castells molt solvents, que tenen més que consolidats, però que calia tornar a portar a plaça per agafar aire en la recta que els menarà a la festa major.

Van obrir plaça amb la torre de 8 amb folre. Dues setmanes enrere l’havien desmuntat a les primeres de canvi a Salt, i ara, amb tot l’equip al complet, la descarregaven sense massa complicacions per tercer cop enguany. Era la millor prèvia al gran repte del dia, el 4 de 9 amb folre. En van desmuntar dos peus que no els donaven prou garanties d’èxit, i veient que no era el dia, van decidir posposar-ne l’intent i atacar en segona ronda l’altre gran assumpte pendent. Els dos 3 de 8 carregats a Valls i Salt havien posat en alerta la colla, que a la Vall del Castell el van tornar a dominar a plaer. I tema saldat.

I ja fosc, en una diada que es va allargar molt, van acabar amb el 4 de 8 i el vano de 5 posterior. Els Castellers de Barcelona, per la seva part, van signar-hi la primera tripleta màgica de l’any: 5 de 8, 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre, amb 3 pilars de 5 de comiat.

FER UN COMENTARI