Zona verda i aparcament al passeig marítim

0
166

Fa unes setmanes vam assistir a l’assemblea de la AV i Propietaris de Ribes Roges en què es debatia sobre la zona verda que s’ha implementat en aquesta part del Barri de Mar a l’estiu. En general la valoració era positiva però hi ha un seguit de millores a fer que són imprescindibles i que l’AV i P de Ribes Roges ja ha fet arribar a l’Ajuntament. Nosaltres ens hi adherim i aprofitem per demanar que estudiï ampliar-la a tot el barri de mar en substitució de la zona blava: seria una millora important pels veïns i també es podria pensar en una millora que afectés la restauració.

Parlant d’aparcament, sembla que es vol substituir parcialment el de la platja del Far per l’espai de la plaça de les xarxaires. I durant l’estiu les xarxes es podrien apedaçar dins l’edifici de l’antiga DRADISA. Sempre hem estat a favor de la naturalització de la platja del Far, però només té sentit eliminar l’aparcament si es troba un lloc substitutori que eviti fer baixar els cotxes fins al passeig. Entre altres llocs vam apostar per l’esplanada de davant l’AKÍ, amb un servei de llançadora que distribuís la gent per tot el passeig. També es podria utilitzar per portar gent fins el centre de Vilanova, cosa que beneficiaria el comerç. Però utilitzar també la plaça de les xarxaires ens sembla un error que comportarà que els cotxes entrin al passeig marítim i reprodueixi el caos de la platja del Far.

I un altre pedaç: atès que la nau de DRADISA tindria aquesta nova utilitat, ja no l’enderrocaran, que és el que està acordat i és de tota lògica urbanística (no mantenir aquella relíquia al passeig). Fem memòria: en el procés participatiu i en el concurs d’idees les cartes estaven marcades per Ports, però tot i així vam acceptar el resultat, que era pàrquing soterrat a la plaça de les xarxaires i cap més edifici que el que es construiria de bell nou.

AV del Barri de Mar
Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI