El Conscorci de Promoció Turística ha presentat avui en roda de premsa la Penedès 360 Challenge, una jornada d’esport i turisme que es desenvoluparà entre els dies 27 i 29 de setembre amb El Pla com a epicentre.

L’objectiu de la Penedès 360 Challenge és posar de relleu la xarxa de camins i senders del Penedès 360 i anar-los completant per a etapes al llarg dels propers anys. Núria Sala, directora del Consorci, apuntava que aquest repte busca “integrar el territori i oferir rutes amb diferents ritmes adaptables a cada participant, juntament amb propostes d’allotjaments, activitats i visites pel Penedès”.

Marc Ràfols, director d’aquesta nova experiència, explicava que el dissabte 28 es duran a terme les curses per a corredors amb modalitats de 42km (Marató del Vi), 21km (Mitja Ull de Llebre) i de 10km (Popular del Xarel·lo). També hi haurà el Corre-xic, una opció per als més petits.

El diumenge es faran les curses dels ciclistes, totes sense ser competitives i que s’enfocaran a una descoberta turística de l’entorn. Les rutes cicloturistes també tindran tres modalitats: una cursa de BTT de 40km (Pedals de Verema); una cursa popular per a tota la família (Pedals de Most) i una ruta de 82km per a camins, pista i carretera asfaltada (Pedals de Vi). Aquesta última tindrà una ruta de GPS i la resta aniran senyalitzades.

A més, durant els dos dies de curses i el divendres anterior, hi haurà una fira al Pla on s’oferiran xerrades i activitats al voltant de l’esport i les noves tecnologies, la marxa nòrdica, els vins i el territori o les possibilitats de rutes que ofereix el Penedès. També hi haurà actuacions musicals i estands amb serveis i informació turística.

Les inscripcions, que aniran pujant de preu a mesura que avanci el temps, estan obertes a la pàgina web de l’esdeveniment, penedes360challenge.com. Es preveu que cadascuna de les jornades aculli uns 500 participants i s’establirà una zona d’acampada per qui ho desitgi. A més, l’espai d’autocaravanes del Pla ja estarà habilitat per a qui vulgui utilitzar-lo durant l’experiència.

FER UN COMENTARI