Un projecte per al Vendrell

0
223

La nostra vila es troba avui en una situació d’impàs. L’anunci de la retirada de l’alcalde al final de la legislatura, l’actual composició del consistori i el dia a dia de l’Ajuntament provoquen un desànim generalitzat entre els vendrellencs. Ens falten lideratges, ens falta saber on volem anar i què volem fer.

Necessitem un projecte per al Vendrell, un projecte fort i pensat sobre com ha d’encarar el futur la nostra vila. Un projecte que faci un diagnòstic adequat, exposi les polítiques necessàries per capgirar la situació i planifiqui quin model de poble volem construir. La tasca a fer és ingent: augmentar la seguretat ciutadana, lluitar contra l’atur, dinamitzar el comerç i el centre històric, reconnectar amb els barris marítims i les urbanitzacions, augmentar la cohesió social… i tot això amb un deute de 53 milions d’euros que complica qualsevol tipus d’iniciativa.

S’acosten les eleccions municipals i es preveu que la situació esdevingui encara més complicada. La presentació d’una candidatura unitària dels partits favorables a la independència podria, però, suposar un canvi en aquest panorama: sabem que una llista conjunta facilitaria la governabilitat del municipi, a més d’assegurar-se la victòria a les eleccions.

És més gran el futur que ens uneix que el passat que ens separa. Tant el poble com el país viuen certs moments de desesperança. Recuperar la il·lusió i el rumb és a les nostres mans: Tot està per fer i tot és possible, però cal arremangar-se i posar-se a fer-ho.

Montserrat Sendra
El Vendrell

FER UN COMENTARI