A finals d’any el 45% de les lluminàries de Vilafranca seran led

0
487

L’Ajuntament de Vilafranca preveu que a finals d’any un 45% de les lluminàries de la vila siguin led, la qual cosa permetrà estalviar 125 tones de CO2 a l’any. En total aquest any es canviaran 906 lluminàries i es farà en dues fases: una primera en el marc del Pla d’Intervenció Integral del Centre i el carrer Comerç (PIIC) que suposarà instal·lar led als carrers Comerç, Lluna, Carme, Banys, Sant Julià, Tossa de Mar i primer tram de la rambla la Girada i es passarà del 33 al 36% de llums led; la segona fase, prevista per al tercer i quart trimestre de l’any en la qual s’assolirà el 45%. En aquesta segona fase s’instal·laran led als polígons industrials de Mercaderies, Domenys 1 i Domenys 2, així com a diversos carrers de diferents barris.  La inversió serà de 111.614,84 euros, dels quals 100.000€ seran subvencionats per la Diputació de Barcelona dins del Programa Sectorial de Renovables 2030.

“Actualment Vilafranca està un 15% per sobre de les xifres d’instal·lació de llums led que altres ciutats del país de dimensions similars”, explicava Francisco Romero, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans.

A banda d’aquesta acció, i en matèria de medi ambient i sostenibilitat, ja s’han adjunticat les obres per instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis del Vinseum, la Fassina, l’Ateneu i l’escola Pau Boada. Aquestes quatre instal·lacions, valorades per 156.000 euros, estan finançades amb fons europeus i de la Diputació de Barcelona. De cara al darrer trimestre de l’any i primer del 2023 s’instal·laran plaques solars en altres sis edificis: l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba, la llar d’infants El Parquet i l’escola Cristòfor Mestre”. En aquest cas la potència instal·lada serà de 195 KW, amb una inversió de 265.000€

Finalment, la regidora de Medi Ambient i Habitatge, Lourdes Sànchez, va anunciar la convocatòria a partir del juny d’una nova subvenció d’ajuts a la millora de l’eficiència energètica dels habitatges després de l’èxit de la primera edició. La partida del pressupost municipal estava dotada amb 120.000€, que es van traduir en una inversió total de 535.000€ i un total de 74 habitatges distribuïts entre els diferents barris del municipi. “És important que la ciutadania s’impliqui i aposti per l’eficiència i l’estalvi energètic, no sols les administracions. Va ser un èxit i ja podem confirmar la posada en marxa una nova edició d’aquesta convocatòria aquest mes de juny”, ha dit la regidora.

 

FER UN COMENTARI