Es presenten els actes del Dia contra la violència masclista a Vilafranca

0
236

L’Ajuntament ha presentat el programa d’actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista de 2022, que es donen a conèixer sota un cartell dissenyat per l’escola municipal d’art Arsenal que centra la seva mirada, tal com demanava el Servei d’Igualtat, en l’agressor, i no en la víctima. El cartell és obra de l’equip multidisciplinar format per Càrol Sànchez, Sara Sànchez i Gerard Rojas, dos estudiants de gràfica audiovisual i una de joieria, que cursen el curs experimental de “Formació en l’entorn professional”. Al cartell s’hi veu un noi amb un ram de flors a la mà i la seva obra, en què a la mà hi ha un ganivet. “Volem posar l’èmfasi en l’agressor, però també en les flors, que és el que transmet i el que en el fons, potser de manera subconscient, vol realment”, ha dit Carol Sànchez.

Prèviament a fer el cartell, des del Servei d’Igualtat s’havia fet una formació a l’alumnat de l’Arsenal. El director de l’escola, Albert Abella, es lamenta que la formació és necessària perquè “hi ha coses que jo donava per superades de fa anys però que no ho estan”. I la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, ha manifestat la seva preocupació “per la doble victimització de la víctima” en cas d’agressió masclista.

Quant als actes al voltant del 25N, hi haurà la lectura del manifest institucional a càrrec de l’escriptora Anna Gual i la xerrada institucional “Les violències sexuals i la necessitat de visibilitzar l’invisible” a càrrec de la psicòloga Alba Alfageme”, el 23 de novembre. Durant el mes de novembre es podran veure dues exposicions relacionades amb el 25N: un recull dels cartells dissenyats per l’Arsenal els últims 15 anys sobre el Dia contra la violència masclista, del 14 al 30 de novembre a l’Escorxador, i una sobre la cossificació de la dona a la publicitat, del dia 18 al 2 de desembre a l’Hospital.

El cinema també hi jugarà un paper important, en els actes: es farà la 30a mosrtra de cinema Cine Fòrum, el dia 18 a la Sala Zazie Casal, amb projecció de quatre films amb protagonisme femení (actrius, directores, productores); el passi de Frontières (dia 24) i un segon Cie Fòrum (dies 24 i 25) amb la projecció d’Slalom.

Xerrades, tallers de defensa personal, teatre, narració de contes i un concert, són altres dels actes programats enguany des de l’Ajuntament de Vilafranca.

FER UN COMENTARI