D'esquerra a dreta: Carmel Carrillo, Pep Puig, Albert Abella, Ferran Bohé, Raimon Gusi. // LA FURA

La llibreria l’Odissea, conjuntament amb l’Escola d’Art Arsenal i el realitzador i documentalista Pep Puig, han presentat avui el projecte El brot, 25 passejades literàries breus, una proposta que entrellaça el món audiovisual amb la literatura.

Carmel Carrillo, de l’Odissea, explicava que aquesta iniciativa segueix la línia de la resta de projectes impulsats per la llibreria i busca “promoure la lectura i l’escriptura des de la col·laboració de l’Odissea amb altres col·lectius”. Carrillo afegia que la llibreria celebra els seus 25 anys de vida i que aquest projecte servirà per a commemorar-los, tal i com es va fer al seu dia amb el Premi El Lector de l’Odissea durant el primer lustre, l’Escola de Lletres l’Odissea al vintè aniversari i altres activitats de producció cultural, com el llargmetratge que dirigia Pep Puig el 2008, Les hores baixes de Max Plana.

El documentalista Pep Puig explicava que les passejades literàries es presentaran en deu cutrmetratges de 15 minuts, on diferents lectors narraran breus relats d’autors tan diversos com Montserrat Roig, Mario Benedetti o Pere Calders. Les narracions aniran acompanyades de les il·lustracions de Núria Tomàs, Jordi Gibert, Ricard Aranda, Iraida Llucià i Anna Montgay; i de la música de Cristian Gómez. Els curtmetratges es començaran a projectar a través de Penedès Televisió aquest dissabte a les 17.15h de la tarda, i s’aniran repetint cada quatre hores durant un dia sencer. Els capítols s’aniran estrenant cada dissabte. El darrer dels relats serà una lectura coral d’un fragment de L’Odissea d’Homer.

Un repte real per l’Arsenal

Els 25 relats quedaran també recollits en un llibre, del qual es faran quatre-centes edicions. L’elaboració del llibre i la portada ha anat a càrrec dels alumnes de segon curs de Gràfica Impresa de l’Arsenal que, segons el professor Ferran Bohé, han hagut de “donar cos a un recull de textos fent que el resultat sigui unitari però que se’n pugui mantenir la individualitat”. El director de l’escola, Albert Abella, afegia que projectes com aquest “suposen reptes reals per als alumnes” i els permeten la participació en iniciatives de disseny palpables.

La proposta de disseny que s’ha escollit és la de l’alumna Ariadna Moyano, ja que segons els seus professors “ha sabut captar la unitat del projecte i la procedència diversa de cadascun dels relats”.

L’exregidor de Cultura de l’Ajuntament vilafranquí, Raimon Gusi, ha volgut aprofitar la presentaicó per destacar la importància de la promoció de les habilitats dels joves i el foment de l’interès per la lectura i l’escriptura.

El diumenge 21 de juliol es durà a terme la presentació del llibre a l’hora del vermut, on es comptarà amb la presència de les diverses persones que hi han participat i on es distribuiran els exemplars del llibre de manera gratuïta.

 

FER UN COMENTARI