A principi d’any, la Fundació Mas Albornà va signar un conveni amb Embotits Mallart per iniciar un camí conjunt en benefici mutu. D’una banda, l’empresa centenària i artesanal avança cap a una actualització del negoci, convergint amb la línia empresarial de Mas Albornà, que per primer cop tindrà marca pròpia després de convertir-se en elaboradora i distribuïdora. Per visibilitzar aquesta nova etapa s’ha creat una nova imatge de marca: Mallart 1916.
Garant de la tradició familiar
Mallart és una empresa familiar centenària elaboradora d’embotits d’alta qualitat ubicada a La Llacuna (Anoia). Fa sis generacions que es dedica a elaborar productes derivats del porc, frescos, cuits i curats. L’empresa ha arribat al 2018 amb l’objectiu de fer un gir a la seva trajectòria, és per això que en traspassa la gestió a Mas Albornà. Qui garanteix el traspàs de les receptes, el saber fer i la qualitat dels seus productes és l’Ernest Fernández, la sisena generació de l’empresa, que fa deu anys que treballa a l’obrador i en coneix tots els secrets.
La producció de Mallart es mantindrà a La Llacuna, on hi ha l’obrador i una botiga i també disposa d’una parada al Mercat de la Carn de Vilafranca.
Per Ignasi Fernàndez, que fins a primers d’any va estar al capdavant de Mallart “el futur de l’empresa passa per unir la nostra història amb la d’una altra família molt més gran com és la de Mas Albornà i amb l’Ernest com a garant d’aquesta tradició” va explicar.
Reptes de futur
Xavier Cartanyà, gerent de Mas Albornà, va subratllar que aquesta iniciativa és una oportunitat social i un repte “en el futur hem d’aconseguir fer més clients, més productes i acabar generant més feina per tenir més treballadors”. La Fundació Mas Albornà és una organització de l’Alt Penedès, que té com a objecte, la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, trastorn mental i amb risc d’exclusió.
A l’acte de presentació d’aquesta nova etapa de Mallart 1916 va participar-hi el Secretari General de Treball, Afers Socials i Ocupació de la Generalitat, Josep Ginesta, que va explicar que la unió de Mallart i Mas Albornà té molta relació amb l’emprenedoria i la manera de fer dels catalans i en com la seva conselleria entén l’economia catalana: “el futur de Catalunya serà cooperatiu i col·laboratiu i aquest projecte n’és el millor exemple”.