La delegació de la Creu Roja a l’Alt Penedès dona el tret de sortida a la campanya Cap infant sense joguina, que té per objectiu que els nens i nenes de la comarca amb menys recursos puguin tenir una joguina per Nadal. Fa vint-i-sis anys que participen en aquesta iniciativa i per tirar-la endavant compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell comarcal.

Enguany la campanya arrenca amb novetats, ja que a més de recollir joguines noves,  per primera vegada diferents establiments vendran butlletes d’un euro. “Això ens permetrà que gent que potser no es podia permetre comprar cap joguina nova per donar-nos, ara pugui comprar alguna butlleta i amb aquests diners nosaltres comprarem les joguines que més s’adiguin als infants tenint en compte la seva edat”, explica Àngels Matas, presidenta comarcal de Creu Roja.

El segon canvi que s’introdueix aquest any és més de paradigma. Si fins ara eren els voluntaris de Creu Roja els que preparaven els regals i els lliuraven directament als pares de cada infant, ara s’aposta per un model més participatiu i seran els pares els que, amb l’acompanyament dels voluntaris, escolliran directament la joguina per al seu fill. “Passem d’un model més assistencial a un de molt més participatiu, en el qual la família selecciona la joguina tenint en compte les necessitats del seu fill. Creiem que és un canvi molt positiu i que segur que serà un model exitós”, conclou el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa.

Més de 500 infants

Des de Creu Roja calculen que repartiran joguines a més de 500 infants de la comarca, que s’acolliran a la campanya derivats pels Serveis Socials dels ajuntaments de Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos, així com pel Consell Comarcal o per la mateixa Creu Roja. Cada família beneficiaria tindrà uns punts que podrà bescanviar al mateix local de l’entitat per una joguina nova. I és que, com destaca Àngel Matas: “no acceptem joguines de segona mà, encara que estiguin en bon estat, ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina”.

FER UN COMENTARI