La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi per avaluar el servei municipal de llars d’infants de 47 municipis de la demarcació i, com passa des de fa anys, les de Vilafranca han obtingut resultats molt satisfactoris.
Aquest curs hi ha un total de 310 infants escolaritzats en les quatre llars de titularitat municipal. La regidora d’educació, Xell Montserrat, va posar èmfasi en el fet que Vilafranca és de les ciutats amb menys població de les que avalua l’estudi i “sempre estem en la part alta en tots els indicadors de qualitat, fins i tot en alguns som els primers”. La tasca pedagògica que es du a terme des de les llars ha obtingut un resultat de 9 sobre 10. “La llar d’infants forma part d’una etapa educativa, no és una guarderia, la tasca pedagògica és molt important; cal felicitar les educadores perquè fan la seva feina adaptant-se a les noves metodologies i a les necessitats de cada infant”, va manifestar.
Montserrat va subratllar l’esforç que l’Ajuntament fa per aplicar la tarificació social de les quotes i va anunciar que el cost anual del sosteniment del servei és d’1.475.000 euros, “una suma que suposa un 4,2% del pressupost global de l’Ajuntament, la qual cosa demostra la gran aposta que fem pel servei de llar d’infants”, va concloure.
La cap del servei d’Ensenyament, Dolors Peñafiel, va explicar que del cost total de les llars, l’Ajuntament aporta el 52% del cost, les famílies el 27% i la resta la Diputació: “a Vilafranca mai les famílies han arribat a pagar el 33% del cost, que seria el que correspondria”, va recordar. En la mateixa línia, l’alcalde va posar l’accent en l’aposta que des de l’Ajuntament es fa per aquesta etapa educativa: “malgrat la crisi, vam mantenir i apostar per les llars d’infants municipals perquè les considerem un servei bàsic per als infants i les seves famílies”.