Dijous 9.311 alumnes començaran els estudis d’infantil, primària i secundària en un total d’11 escoles públiques, 5 escoles concertades i 5 instituts públics de Vilanova i la Geltrú. La dada l’han donat a conèixer aquest matí l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i la regidora d’Educació, Mercè Mateo.
Aquest nou curs començarà amb una novetat destacable: s’incorporaran dos nous cicles formatius, un de Grau Mitjà sobre Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, a l’institut Manuel de Cabanyes i un de Grau Superior de Mecatrònica industrial a l’institut Lluch i Rafecas.
Per aquest curs l’Ajuntament destinarà 160.000 euros a beques i ajuts a l’escolarització a través de les regidories d’Educació i Benestar: “Estrenem curs amb l’objectiu d’afavorir la inclusió de l’alumnat en totes les etapes, per tal de garantir la qualitat de l’educació a la ciutat i la igualtat d’oportunitats”, ha explicat la regidora Mateo que també ha assenyalat que aquestes ajudes es fan extensives també a alumnes del Conservatori i Escola Municipal de Música Mestre Montserrat i de l’Escola de Disseny.
Mercè Mateo ha donat a conèixer l’estrena de tres nous recursos per afavorir l’educació inclusiva a primària i secundària. “Es tracta de dues aules de Suport intensiu d’escolarització inclusiva, una a primària a l’escola Canigó, i una altra a secundària a l’escola Pia, així com una nova Aula intensiva de suport, d’àmbit comarcal, que donarà atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials associades a trastorns mentals” i ha afegit que en aquesta aposta de suport a la inclusió, també hi participaran les escoles municipals de Música i d’Art i Disseny, desenvolupant programes com la musicoteràpia, adreçada a persones amb diversitat funcional i sensorial, dependència i trastorns mentals.
340.000 euros en manteniment
Pel que fa a les obres de manteniment, l’Ajuntament ha destinat 340.000 euros en manteniment i millora de les escoles públiques de primària, ja que el dels instituts se’n fa càrrec el departament d’Ensenyament de la Generalitat. En aquesta quantitat no s’han comptabilitzat els 10.000 euros que l’Ajuntament ha hagut de fer-se càrrec de les destrosses provocades per l’esclafit.
L’escola La Pau és absorbida per la Santa Teresa
Per altra banda, aquest any es farà efectiu el canvi de titularitat de l’escola La Pau, que passa a pertànyer a l’escola Santa Teresa. Es tracta, com ha explicat l’alcaldessa, d’un procés que ja es va anunciar a finals del curs passat: “Les obres no han finalitzat i el curs començarà en edificis separats, esperant que durant el primer trimestre es pugui realitzar el canvi de titularitat també de manera física”.