Els comerços de Vilafranca s’ompliran de cinema al novembre

0
898
El regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, acompanyat per les representants de les associacions comercials de la Girada (Pilar Badell), el Centre Vila (Marta Vivas) i l'Espirall (Sílvia Raventós). // FOTO: LA FURA

L’Ajuntament de Vilafranca i diverses associacions comercials i comerços de la vila han impulsat una campanya pel proper mes de novembre. Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, explicava avui en roda de premsa que la campanya buscarà “per una banda, dinamitzar el comerç; i de l’altra, potenciar la marca col·lectiva i posar en valor el comerç vilafranquí de proximitat en un moment en què hi ha moltes alternatives”.

La campanya, sota el nom Vilafranca, un comerç de cine, coincidirà amb el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava Most, que enguany es durà a terme entre el 7 i el 17 de novembre; mentre que la campanya Vilafranca, un comerç de cine començarà el 2 de novembre i s’allargarà fins el dimarts 26. Per Montfort, aquesta iniciativa ha de servir per “donar més força als dissabtes a la tarda, que és quan s’ha detectat una baixada d’activitat, i vincular el teixit social de Vilafranca amb els seus comerços”. És per això que la campanya compta amb la participació de les associacions comercials del Centre Vila, l’Espirall i la Girada; el Casal, el Cine Club, els dos mercats municipals, el Festival Most i una setantena d’establiments.

Vilafranca, un comerç de cine omplirà els carrers d’animació cinematogràfica, inspirada en personatges, pel·lícules i sèries de tot tipus; també impulsarà un concurs d’aparadors i oferirà un total de 17 lots i 2 sortejos a la ciutadania. Els lots aniran etiquetats per temàtiques, inclouran productes, vals de descompte i promocions dels comerços vilafranquins, i es podran consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

Pel què fa als sortejos, un es sortejarà entre les persones que endevinin el títol de les 15 pel·lícules escampades pels aparadors; i l’altre es sortejarà a tothom que faci alguna compra als establiments participants. A més, el dissabte 16 hi ha preparada una activitat central. El regidor espera que sigui “una campanya d’èxit que animi el mes previ a la campanya de Nadal i que demostri que a la vila el comerç és, efectivament, de cine”.

FER UN COMENTARI