El cap de setmana del 26 i 27 de setembre la capital de l’Alt Penedès celebrarà la tercera edició d’Obrim Vilafranca, projecte que obre les portes de diversos edificis singulars de la vila per tal que la gent els pugui visitar amb la companyia d’un guia o la mateixa família propietària.
Aquesta tercera edició suma la Casa Clascar a la llista d’espais visitables, entre els que es troben el Palau Baltà, la Casa Macià, Cal Posas, la Casa Serra i Coromines i espais com Cal Figarot, les esglésies, el Fòrum Berger Balaguer o la DO Cava, entre altres. Per garantir les mesures de seguretat, els grups d’aquesta edició seran de 10 persones i de 20 només en els espais més amplis dels magatzems Jean Mory i Torres.
La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, assegurava que Obrim Vilafranca és una iniciativa que serveix per “donar a conèixer espais patrimonials que generament no estan oberts al públic, dinamitzar el comerç i oferir espectacles de música, dansa i teatre a càrrec de grups locals”.
Els horaris d’aquest any alternaran matí i tarda: el dissabte les visites seran de 17 a 20h i el diumenge els espais estaran oberts des de les 10 a les 13. En total hi haurà unes 148 visites. Alguns edificis es podran visitar de manera lliure però tot requerirà reserva prèvia, que s’haurà de fer a partir del divendres 18 de setembre a través de la pàgina web turismevilafranca.com. A la capella de Sant Joan, al claustre dels Trinitaris i a la Casa Miró també hi haurà espectacles, però a diferència de les altres edicions no s’oferiran copes de vi i cava per evitar qualsevol contagi.
“Les persones que ho desitgin poden combinar les visites d’Obrim Vilafranca amb la ruta urbana Bar a Vins i conèixer els espais gastronòmics de la vila” afegia la regidora. Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull apuntava que “encara que passem uns temps de lmitacions no ens hem d’arronsar, no pot ser que ho deixem de fer tot i ens quedem a casa. Obrim Vilafranca és una manera de ser conscients del tresor que tenim a la vila i de veure que no som una ciutat-dormitori, que tenim edificis que reflecteixen una època i una història, i que quan ens venen a veure treiem tot el nostre potencial”.