L’Ajuntament de Vilafranca prorroga l’explotació del Complex Aquàtic

0
1033

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat aquest dilluns amb el vot a favor de l’equip de govern (Junts-PSC) i de Cs, l’oposició d’ERC-CUP i l’abstenció de VeC licitar per un parell d’anys més, prorrogables en un tercer, el contracte per gestionar el Complex Aquàtic.

Un contracte de 6,4 milions d’euros que, segons el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz (JxV), en aquests moments de pandèmia és deficitari, raó per la qual l’Ajuntament el subvenciona; altrament, cap empresa voldria gestionar-lo. I és que en l’últim any el Complex ha perdut 1.500 abonats (el 42%); un dels objectius d’aquest contracte és recuperar-los. Als 380.000 euros que hi ha aportat per compensar pèrdues durant el 2020 (des des de Vec s’afirma que són 735.000) se n’hi afegiran gairebé un milió entre 2021 i 2023, graduals (cada any, menys). Ruiz va explicar que si es recuperaven els abonats més de pressa del previst, els ajuts s’aturarien, i si hi hagués beneficis, la meitat revertirien a l’Ajuntament.

El tripartit d’esquerres a l’oposició va lamentar que no s’hagués optat per una gestió directa i per aplicar una tarifació social. Ramon Arnabat (VeC) va dir que, tenint en compte que se subvencionen les pèrdues, “els avantatges de l’externalització no són tants”. Va valorar positivament, no obstant, que si l’empresa té beneficis, en torni la meitat.

Maria Ramon (CUP) va dir que adjudicar un servei que si té beneficis, són per l’empresa, i si té pèrdues, les assumeix l’Ajuntament, “és un regal”. També va denunciar que no s’havia fet cap estudi extern per valorar la viabilitat d’internalitzar la gestió: “l’Ajuntament fa valoracions subjectives”.

Gemma Urgell (ERC) també va dir que “cap estudi avala que si la gestió fos directa, seria més costós per a l’Ajuntament”. També troba a faltar, entre altres, que l’empresa faci casals d’estiu al Complex.

Aureli Ruiz va replicar que confia en els estudis fets pel personal tècnic de l’Ajuntament i que és evident que assumir la gestió seria més car per al Consistori ja que, per exemple, no podria fer ERTO, com sí ha fet l’empresa, pagant l’Estat el cost del personal. I va acabar dient que si no es fes el nou contracte, el 30 de juny el Complex Aquàtic de Vilafranca hauria de tancar portes.

FER UN COMENTARI