Cartografien el litoral de Coma-ruga per localitzar prats de posidònia

0
525

L’associació Anèl·lides, formada per biòlegs i oceanògrafs, amb l’objectiu de divulgar, sensibilitzar i apropar el mar a la ciutadania, ha començat aquest dijous un projecte per cartografiar els prats o clapes de posidònia que hi ha a Coma-ruga.

La iniciativa forma part del programa Posidònia Activa que té per objectiu estudiar els prats d’aquesta planta endèmica situats en zones no protegides de Catalunya. L’any passat Anèl·lides va començar el projecte cartografiant la zona de Roda de Barà i el seu objectiu és fer-ho a tota la Costa Daurada nord i acabar a Sitges.

Aquest dijous membres de l’associació s’han embarcat per cartografiar el fons marí de Coma-ruga i en els pròxims dies i setmanes seran submarinistes voluntaris els que s’encarregaran de fotografiar-la per comprovar-ne l’estat i la biodiversitat associada. A més, a l’agost s’organitzaran sortides d’snorkel per donar a conèixer la posidònia i, al mateix temps, fer pedagogia de la importància d’aquesta fanerògama endèmica del Mediterrani. Seran el 5, 13, 19 i 27 d’agost i estan obertes a majors de 8 anys.

Com que l’espai a cartografiar és molt proper a la Masia Blanca de Calafell, on hi ha un gran prat de posidònia, des d’Anèl·lides es mostren convençuts que davant de Coma-ruga també en trobaran, tot i que caldrà veure si són prats o únicament clapes petites i en quin estat es troben.

FER UN COMENTARI