El concurs Idea Vilafranca del PSC beca un projecte d’optimització de detecció de malalties

0
345

Dijous de la setmana passada es va desvelar a l’auditori del Vinseum el veredicte del concurs de projectes d’innovació de joves IdeaVilafranca, que convocava per segon any el PSC de Vilafranca. La guanyadora és la vilafranquina Nora Amama Ben Hassun, graduada en Estadística, amb un projecte d’optimització de detecció de malalties. La seva proposta ha estat la més ben valorada pel jurat del concurs perquè “proposa solucions innovadores a la gestió sanitària i per millorar el servei que es dona a la ciutadania en una àrea tan prioritària com és la sanitat i l’atenció primària”. Nora Amama Ben Hassun explicava “es podria implementar un procés més automàtic per generar els informes pels diferents anàlisis i proves i determinar de manera més ràpida si hi ha malaltia o no”. També proposa adaptar la tecnologia smart watch en el control del pacient, fet que permetria “estalviar considerablement el temps fins a obtenir un diagnòstic ferm al pacient i d’aquesta forma iniciar de manera ràpida el procés de tractament, i el personal sanitari no estaria tan desgastat a causa de l’alt nombre de visites”. El primer premi de la beca està dotat amb 1.500 euros.

IdeaVilafranca també va donar un segon premi de 750 euros a la proposta de Clàudia Pedernera, estudiant de Fisioteràpia, de creació d’un centre de producció vertical de vegetals destinat a ensenyar i conscienciar els estudiants a produir el seu propi aliment de qualitat, utilitzant tècniques d’estalvi d’aigua com la hidroponia i aprofitant comunitats energètiques locals.

El tercer lloc va ser per a l’app de Carpooling de Lídia Ocaña i Miquel Compte; una aplicació per als universitaris de Vilafranca i rodalia, que cobriria les necessitats de transport de forma optimitzada i sostenible.

L’IdeaVilafranca també ha fet un reconeixement a les iniciatives locals que tenen un impacte global. Aquest any, el reconeixement ha estat per a la plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, Labdoo. Al seu capdavant hi ha el vilafranquí, Jordi Ros, que amb la seva idea de reciclatge de portàtils fa accessible l’educació a nens i nenes de tot el món des de 2010. Actualment fa arribar els portàtils a escoles desafavorides de més de 135 països, sense incrementar les emissions de CO2. Ajuda a més de 600 mil estudiants i milions de voluntaris col·laboren en més de 2.000 projectes educatius.

L’acte de lliurament de les beques va ser presidit pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca Francisco Romero i pel secretari general d’Indústria, Raúl Blanco.

FER UN COMENTARI