L’Ajuntament de Calafell vol reobrir el proper curs escolar la llar d’infants municipal “El Petit Príncep”, situada la urbanització Calafell Parc. L’equipament roman tancat des de fa quatre anys, per manca d’alumnes, a causa de la crisi. Però el govern municipal creu possible tornar-lo a posar amb marxa, vist l’efecte que la rebaixa dels preus ha tingut en les altres tres llars municipals que funcionen.

L’Ajuntament ha decidit obrir les inscripcions a aquesta llar d’infants, amb l’oferta de places que tenia el centre abans de tancar. És a dir, amb un total de 61 places, distribuïdes d’aquesta forma: una classe de nadons (mínim 4 mesos), per 8 infants; una aula de P-1, per 13 infants per aula; i dues aules de P-2, amb 20 infants per aula. A més, hi haurà servei d’acollida a primera hora del matí i al migdia; servei de menjador; i ludoteca al final de la tarda. La intenció municipal és obrir si hi ha uns mínims d’inscripcions, encara que les places no s’omplien en la seva totalitat.

A l’inici del curs 2015-2016 va entrar en vigor una baixada de tarifes, que va situr la quota mensual en pràcticament la meitat. Inmediatament, la matrícula es va disparar en un 32%. Enguany, a més, s’implantaran bonificacions segons el nivell d’ingressos de les famílies, que faran encara més accessible el servei de les guarderies municipals.

Segons la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra, “el preu que tenien les llars d’infants, en un context de crisi econòmica, havia deixat infrautilitzats els centres, que havien arribat a tenir buïdes la meitat de les places i la de Calafell Parc, fins i tot havia hagut de tancar. Aquella situació era insostenible”. En canvi, afegeix Lastra, “un preu molt més assequible ho ha començat a revertir”.

L’Ajuntament estudia “remunicipalitzar” el servei

D’altra banda, l’Ajuntament està estudiant “remunicipalitzar” la gestió del servei de llars d’infants municipals, actualment externalitzat, en el marc d’un procés més general que podria incloure altres serveis. En aquest procés s’avalua quina eficàcia i quin estalvi pot aconseguir-se amb la gestió directa d’aquests serveis per part de l’Ajuntament, o través de l’empresa municipal CEMSSA, o si surt més a compte mantenir l’externalització.

FER UN COMENTARI