Sant Sadurní d’Anoia acull des del passat 1 de setembre l’Aguait, un element d’arquitectura efímera que s’ha elaborat en el marc del projecte La Cultura de l’Aigua, impulsat pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI), el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els ajuntaments del Camí del Riu i la Fundació Pinnae.
La iniciativa vol posar el focus en l’aigua com a recurs natural, l’estat en què es troba, la seva gestió i les diverses opcions per millorar la situació d’emergència que es pateix actualment. La construcció de l’Aguait ha anat a càrrec de l’Escola de Disseny Elisava i el Màster d’Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS). Després de passar per Mediona, Sant Quintí de Mediona i Sant Pere de Riudebitlles, l’Aguait estarà a Can Mas de la Riera fins al 17 de setembre.
La construcció funciona com un reclam perquè la ciutadania s’acosti a la vora del riu i recuperi el contacte amb aquest element natural. Alhora, s’ha organitzat un calendari d’activitats de tota mena que van des de xerrades històriques fins a concerts acústics, passant per excursions, debats literaris o lectura de contes. Després de la seva estada a Sant Sadurní, l’Aguait acabarà el seu recorregut a Subirats i Torrelavit.