Dolors Carreras: “Els espigons de Cunit s’han deteriorat i ja no fan la seva funció”

0
294
Un dels espigons de Cunit.

L’Ajuntament de Cunit ha alertat de nou de la necessitat que es refacin i reforcin els espigons que hi ha al seu litoral, per evitar les entrades d’aigua de mar. Segons ha explicat aquest dilluns 29 de gener l’alcaldessa del municipi, Dolors Carreras, els espigons s’han anat “deteriorant” amb els constants temporals dels últims anys, i ja no “fan la seva funció” de contenir l’aigua.

Això provoca que, en diferents punts, l’aigua de mar entri sovint cap al passeig marítim. Amb motiu del projecte per desmantellar el port de la tèrmica de Cubelles, els diferents ajuntaments afectats –Cubelles, Vilanova, Cunit i Calafell– van fer diverses peticions a Endesa i al ministeri. Cunit veu bé l’opció anunciada per Endesa de demolir parcialment la dàrsena del port, però afegeix que caldria reforçar els seus espigons.

“Quan es va fer el port de la tèrmica, es van construir uns espigons al costat, que encara estan en bon estat, però el Ministeri en va fer diversos més ja a la platja de Cunit, que són els que s’han deteriorat”, ha explicat l’alcaldessa. Aquests són els que des de l’Ajuntament creuen que s’haurien de refer i així ho han traslladat al Ministeri de Transició Ecològica.

Posar-se d’acord tots els municipis

Però per ara no hi ha resposta a les demandes, i el fet que els municipis afectats no tinguin una postura comuna complica encara més la situació. “Des de l’Estat ens diuen que abans ens posem d’acord nosaltres”, afirma Carreras. Per ara, l’únic que han pogut arrencar de Costes és el permís perquè els ajuntaments puguin fer els moviments de sorra que ja no faran des del Servei Provincial.

Cunit farà un conveni amb Calafell –tal com també han fet Calafell i el Vendrell– perquè la sorra que es dragui del port de Segur es pugui portar als trams de la platja de Cunit que estan més afectats per l’erosió. El trasllat es faria amb camions i amb màquines, segons ha concretat l’alcaldessa.

FER UN COMENTARI