Les obres per posar plaques solars a l’Espai Blau de Ribes començaran a l’abril

0
138
Foto: Ajuntament.

L’Espai Blau de Ribes serà el tercer equipament municipal amb sostre fotovoltaic, després del Mercat de La Sínia i l’Aulari Blanc, tots dos ubicats al nucli de les Roquetes. Segons el govern local, les obres per posar plaques solars al complex esportiu començaran a l’abril.

La piscina municipal ja es va desconnectar del gas l’any 2018, i des d’aleshores funciona amb caldera de biomassa, proporcionant calefacció i aigua calenta a l’equipament a partir d’estella forestal. Un cop s’hi instal·lin les plaques solars, també podrà proveir d’energia a les famílies que hi visquin a prop. Com passa amb l’Aulari Blanc, es preveu que la meitat de l’energia generada per les plaques permeti l’autoconsum de l’espai, i que la resta es pugui destinar a la comunitat energètica local, que aviat comenaçarà a funcionar. Segons el regidor de Medi Ambient i Transformació Ecològica, Josep Moya, se’n podran beneficiar unes 200 persones, estalviant uns 200 euros l’any a la factura de la llum.

L’objectiu del govern és que tots els equipaments municipals siguin abastits per energia verda (fotovoltaica i biomassa), si bé aquestes inversions dependran de poder continuar tenint fons europeus.

 

FER UN COMENTARI