Carnaval de Vilafranca. Foto: Ajuntament.

Vilafranca del Penedès es prepara per a la tradicional rua de carrosses i comparses per concloure els actes de Carnaval d’enguany. La Comissió de Carnaval, fent treball amb xarxa amb diferents agents i entitats, ha realitzat una programació festiva que va iniciar el 8 de febrer amb actes adreçats a tots els públics i que tenen com a fil conductor el temps.

Els actes del Carnaval 2024 finalitzaran divendres 16 de febrer amb la tradicional rua de carrosses i comparses que començarà a les 20.30h des de l’avinguda Tarragona cantonada carrer de Moja i hi participaran més de 3.600 participants en 27 carrosses i 4 comparses.

Com a novetat, la rua de Vilafranca s’adhereix a la iniciativa de diferents municipis de la comarca per utilitzar músiques no sexistes. Per a fer-ho possible s’ha fet un treball de coordinació amb els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, ideòleg i pioner en la matèria, Castellví de la Marca i Olèrdola. La idea és que a partir d’aquesta col·laboració els pròxims anys es pugui aprovar un protocol conjunt i que progressivament s’hi vagin sumant més poblacions.

En acabar la rua, festa final de Carnaval a la rambla Sant Francesc amb PD Jordi Rivas.

Vetlla i enterro

Després de quatre dies de tota mena d’excessos i celebracions el Rei Carnestoltes deixa aquest món. Avui, 14 de febrer, Dimecres de Cendra, es farà a les 18h la darrera vetlla i a les 19h sortirà el seguici fúnebre de la plaça de la Vila en direcció al parc Tívoli. La comitiva estarà formada per la Mort, els tabalers del Ball de Diables de Vilafranca, el fèretre del Rei Carnestoltes acompanyat de la Cort, la vídua i les ploraneres i la banda de l’EMM M.Dolors Calvet.

Arribats al Tívoli s’oficiarà la cerimònia d’enterrament de SM el Rei Carnestoltes XXIè i I de Vilafranca i es llegirà el seu testament. L’acte es tancarà amb la sardinada popular a càrrec de l’Agrupació de Barbuts.

FER UN COMENTARI