Escolars recullen fins a 1.300 quilos de residus al voltant de Vilafranca

0
108
Acte final del projecte impulsat per Penedès Verd.

El projecte ‘Sostenibilitat, Educació i Esport en el Medi Ambient’, de la secció Penedès Verd del Centre Excursionista del Penedès (CEP), i que va obtenir un dels ajuts de la Fundació Pinnae per als projectes d’impuls al territori, s’ha tancat aquest dijous 16 de maig. Un acte celebrat a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer ha servit per fer balanç d’aquesta actuació desenvolupada durant aquest curs.

El projecte ha servit per conscienciar els escolars de Vilafranca sobre el respecte al medi ambient i la necessitat de no generar residus, amb l’objectiu clar d’arribar especialment als infants. Aquesta tasca s’ha fet a través de diferents tallers que s’han desenvolupat conjuntament amb la Fundació Kilian Jornet, el Grup Carles, la Fundació Pinnae i Penedès Verd. “L’objectiu ha estat crear un pensament crític en els alumnes que esdevingués una acció transformadora, també per a les seves famílies”, ha explicat la responsable d’educació de la Fundació Kilian Jornet, Núria Burgada.

A partir dels tallers s’ha treballat en una unitat didàctica a les escoles per conscienciar a les generacions més joves sobre preservar el medi ambient i la natura, proporcionant material didàctic de qualitat i enfocat a les necessitats educatives actuals. Tot plegat per fomentar la recollida de deixalles, i la necessitat de reciclar de forma correcta i no generar residus.

Han estat quatre escoles les que han pres part al projecte, la Vedruna, la Montagut, la Cristòfor Mestre, i la Mas i Parera. En total, prop de 230 alumnes que també han fet accions a l’exterior per netejar solars que hi ha al voltant de Vilafranca. El resultat ha estat que s’han recollit uns 1.300 quilos de residus.

 

FER UN COMENTARI