Vilanova ha reduït el consum d’aigua un 5% aquest 2024

0
133
Treballadors de l'empresa d'aigües de Vilanova.

Vilanova i la Geltrú ha reduït en un 5% el consum d’aigua en els primers mesos d’aquest 2024. Segons l’Ajuntament, aquest estalvi s’ha donat principalment per la baixada del consum en l’àmbit domèstic. Les dades d’aquest any constaten que la despesa per habitant i dia ha mantingut una línia descendent, passant dels 194 litres al gener als 155 litres a l’abril.

Si es comparen les xifres del primer trimestre d’aquest 2024 amb les del passat 2023, es comprova que s’han estalviat prop de 40.000 m³ d’aigua, dels quals uns 6.000 han estat per la reducció de cabals en usos municipals, com el reg o la neteja viària. La resta corresponen exclusivament al consum domèstic.

Tot plegat fa que la xifra de consum a la ciutat estigui per sota del límit fixat per la Generalitat davant de la situació d’Emergència per sequera. “Des de la ciutat hem fet els deures els darrers mesos, fruit de l’esforç col·lectiu i la conscienciació dels ciutadans”, ha asseverat l’alcalde, Juan Luis Ruiz. Tot i aquest estalvi, i les pluges dels últims mesos, el batlle ha demanat a la ciutadania que no abaixi la guàrdia.

Des de la companyia d’aigües també s’han impulsat diverses actuacions a la xarxa per millorar-ne l’eficiència. Aquest 2024 ja s’han fet 33 actuacions preventives i 60 per avisos, que han comportat un estalvi de 58 m³/ hora en el primer cas, i 79 m³ / hora en el segon. En aquest sentit, aquesta mateixa setmana ha començat al barri de Sant Joan una obra per canviar les canonades entre els carrers de Menéndez i Pelayo, Josep Coroleu, Francesc Macià, Pare Garí i Teodor Creus i Coromines.

 

FER UN COMENTARI