La Universitat de Barcelona organitza cada estiu tot un programa de cursos per fomentar el coneixement i l’aprenentatge de diverses temàtiques des de la mateixa universitat i altres espais. Vilafranca és una de les seus que acull aquesta iniciativa al Vinseum, que ja fa setze anys que inclou un curs sobre cultures del vi i que aquest any s’emmarca sota el títol “D’arts i vins” amb l’objectiu d’explicar i viure el lligam entre diferents arts i el món del vi.

El coordinador d’aquest curs, Joan Cuscó, ha explicat que en aquesta edició es durà a terme una càtedra menys tècnica, que posa el focus en els valors culturals del món del vi. També ha destacat que el programa té dos nivells que s’aniran interrelacionant al llarg de les deu sessions, el més pràctic “sobre allò que es fa en els nostres dies per vincular l’experiència de vins i arts tenint en compte disciplines artístiques diferents que van des de la literatura fins al cinema”, i aquell marc conceptual “que relliga la feina de fer un bon vi amb la feina de crear i amb la necessitat dels humans de ser creatius per donar més força a les nostres emocions, sentiments i passions”, ha indicat Cuscó.

Per tant, el curs comptarà amb classes teòriques, pràctiques i visites a cellers, amb personalitats com Bàrbara Mesquida, Agnès Vanrell, Ivan Pintor, Roser Vernet, Claustre Grau, Ignasi Roviró, Giuseppe Costa, Pau Sabaté i Montse Serra. També hi ha programada una sortida a la galeria d’art contemporani Palmadotze amb les responsables de l’espai Pilar Carbonell i Anna Rovira. Les classes seran del 8 al 12 de juliol de 16 a 20:30 h i s’adrecen a persones interessades en el món del vi sense formació específica, a professionals o estudiants.

Per la seva banda, la regidora d’Educació i Turisme, Gemma Romeu, ha assegurat que acollir el curs dels Juliols de la UB permet a Vilafranca “reivindicar la capitalitat del vi”. A més, ha explicat que l’Ajuntament ha posat a disposició de les persones que s’hi vulguin inscriure deu beques per “facilitar l’accés a tothom qui ho desitgi”. Per a totes les informacions sobre els cursos dels Juliols a la UB cal consultar la pàgina web juliols.ub.edu.

FER UN COMENTARI