Vilafranca acollirà la XIX trobada de cineclubs dels Països Catalans l’1 i 2 de juny, un esdeveniment que se celebra cada any en una ciutat diferent i que comptarà amb la participació d’una trentena de cineclubs i més de 60 persones.

La trobada, coorganitzada entre la Federació Catalana de Cineclubs i Cineclub Vilafranca, és una cita imprescindible per al moviment cineclubista dels territoris de llengua catalana, que aplega ja a més de 60 entitats.  El cinema Kubrick serà l’escenari principal i acollirà nombroses activitats relacionades, començant dissabte al matí per l’assemblea anual de la Federació Catalana de Cineclubs, que els cineclubs poden seguir tant de manera presencial com de manera online, ja que s’emet per streaming per tal d’arribar als cineclubs més llunyans, com els dels Casals catalans de Quito i Ciutat de Mèxic.

Al migdia, en el marc d’un dinar de germanor, la sòcia de Cineclub Vilafranca Teresa Sala serà nomenada sòcia d’honor de la Federació Catalana de Cineclubs. Sala va formar part de la junta del cineclub entre 2013 i 2019 i actualment és una de les voluntàries més actives amb les que compta l’entitat. A les 6 de la tarda i a la Sala Zazie-Casal, es durà a terme una activitat formativa amb el professor Ramon López de Mántaras, que oferirà una conferència oberta a tot el públic sobre creació artística i intel·ligència artificial. En acabar, a les 8 del vespre, al Kubrick Cinema, es projectarà Matrix, de Lilly i Lana Wachowski, que enguany celebra el seu 25è aniversari. La projecció serà oberta a tot el públic.

Les jornades conclouran diumenge al matí amb una visita guiada pel centre històric de la ciutata càrrec de l’historiador Daniel Sancho París , per a tots aquells cineclubistes participants a la trobada.

 

FER UN COMENTARI