Les tertúlies d’estiu als cellers que organitzen la llibreria La Cultural, el Vinseum, la Biblioteca Torras i Bages i Ràdio Vilafranca celebren aquest mes de juliol la seva onzena edició, que comptarà amb quatre converses literàries, entre les quals dos amb autors del territori.

El cicle s’inaugurarà el dimecres 3 de juliol amb Xavi Coral, autor de la novel·la Aprendre a esquivar les bales, un relat de la Guerra Civil a partir de les memòries del seu avi. Coral conversarà amb el periodista de Ràdio Vilafranca, Josep Maria Soler, a la seu vilafranquina de Covides, situada al número 45 de la rambla Nostra Senyora. Seguirà el dimecres 10, als cellers Maset de La Granada, amb la farmacèutica i nutricionista Anna Paré, que presentarà el llibre La cuina de la memòria, que parla sobre la relació entre l’alimentació i la salut mental. Una conversa moderada per la periodista Caterina Tallón. El dimecres 17 de juliol, el director de Ràdio Televisió Vilafranca, Sergi Ansón, presentarà el llibre de María Belmonte El murmullo del agua, un viatge a través del temps per explorar el poder de l’aigua i de les fonts des d’una perspectiva literària. Serà a Sant Pau d’Ordal al celler Eudald Massana.

Finalment, la darrera tertúlia es traslladarà a Sant Sadurní d’Anoia, concretament al celler Gramona, on l’autor penedesenc Jordi Romeu presentarà Les bicicletes i els dies, un recorregut ple d’amenitat sobre els diferents usos que la bicicleta ha anat tenint des de la seva aparició fins als nostres dies. Una conversa moderada per la periodista Judit Benages.

Cada tertúlia clourà amb una copa de vi o cava i una degustació de formatges gentilesa de Xerigots. Les converses seran enregistrades i es podran escoltar l’endemà a Ràdio Vilafranca. L’assistència a cada sessió té un cost de dos euros, prèvia reserva a entrades.vinseum.cat, amb un límit d’assistents de 70 persones.

FER UN COMENTARI