Ribes estrena una nova parella de Gegants Petits per la seva festa major

0
112
Els Gegants Petits de Ribes ballaran per primera vegada aquesta festa major. / Flama Cultural

Ribes viurà aquest cap de setmana el gruix d’actes de la seva festa major. Una celebració que, com a novetat, servirà per presentar la nova parella de Gegants Petits. Es tracta d’una rèplica dels gegants vells –el Pere i la Paula–, però adaptada perquè siguin portats per la canalla.

Els gegants, de fet, guanyen protagonisme aquesta festa major. No només per l’estrena de les noves figures, sinó perquè també se celebra el 25è aniversari dels Gegants Nous –l’Andreu i la Marina–. Per aquest motiu, la plaça del Castell acollirà diumenge, 30 de juny, una trobada que comptarà amb gegants d’arreu del territori.

Dissabte, diada de Sant Pere, es concentren els actes centrals de la festa. La jornada arrenca amb la tradicional anada a ofici, que serà el preludi d’un vespre ple de balls i cercaviles. Una altra de les novetats és que durant la cercavila de sant Pere s’habilitarà un tram inclusiu, destinat a persones amb diversitat sensorial a la plaça de la Font.

Els 125 anys del Redòs
De la festa major de Sant Pere també destaca la commemoració del 125è aniversari del Redós de Sant Josep i Sant Pere, protagonista de la separata d’enguany. Divendres, 28 de juny, totes les colles de Ribes faran una ballada conjunta als carrers que encerclen el Redós per celebrar aquesta efemèride.

Al llarg d’aquests dies, la Masia de Can Puig també acollirà la programació de les Barraques de Ribes, amb els concerts d’Auxili o Miquel del Roig, entre altres. El programa de la festa major es pot consultar al web de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

FER UN COMENTARI