Divuit cellers penedesencs participaran aquest mes de setembre a la cinquena edició de la Festa de la Verema, que coordina el Consorci de Promoció Turística del Penedès. Cada celler participant organitza entre el 31 d’agost i el 28 de setembre dinou activitats enoturístiques i ofereix una proposta especial, amb opcions de pícnics, d’aperitius, brunchs i dinars entre vinyes, per gaudir de l’aire lliure amb amics i família. “Oferim una experiència enogastronòmica per diferenciar-nos de les altres festes de la verema”, ha manifestat Núria Sala, directora del Consorci.

En aquest sentit, Sala, ha explicat que cadascuna de les activitats tindrà un aforament d’unes 30 o 40 persones, i calculen que en total, puguin gaudir de la Festa de la Verema unes 800 persones. “Esperem atraure el públic resident, però, sobretot, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i que aquest es quedi a dormir i aprofiti per conèixer el Penedès i les activitats que s’hi ofereixen”, ha indicat.

Els cellers que hi prendran part aquest 2024 són Can Marlès, Can Suriol, Canals & Munné, Kripta, Mas Comtal, Sumarroca, Eudald Massana, Oriol Rossell, Giró Ribot, Albet i Noya, AT Roca, Covides, Segura Viudas, Cava Guilera, Can Ràfols dels Caus, Vins El Cep, Família Torres i Joan Segura Pujadas. Totes les activitats i reserves de la Festa de la Verema es poden trobar al web de Penedès Turisme.

Per la seva banda, el president del Consorci, Lluís Valls, ha destacat que la institució està passant per un moment de “bonança” i ha indicat que la Festa de la Verema és la culminació de la feina que els cellers han dut a terme durant tot l’any. “Volem que els visitants puguin conèixer què suposa la feina d’un celler, el resultat de la qual és un producte de qualitat”, ha manifestat. Ha recordat que, climatològicament per al sector “no ha estat un bon any”, i que iniciatives com aquesta “reivindiquen i visibilitzen la complexitat de la feina”, mentre que alhora “es potencia el territori i es dona a conèixer el Penedès com a destinació turística sostenible i de qualitat”.

FER UN COMENTARI