La situació econòmica de l’Ajuntament de Vilanova marca el primer any de mandat

0
75
Foto: Ajuntament.

Ara fa un any que el govern de Vilanova va començar a treballar, després que PSC i Vilanova en Comú arribessin a un acord per investir el socialista Juan Luis Ruiz com a nou alcalde. Aquest matí, en una trobada amb la premsa, el govern municipal ha fet balanç dels primers mesos de mandat. Un mandat que ha estat marcat per la delicada situació econòmica de l’ajuntament, que no permetrà al govern fer grans inversions.

L’executiva local ha destacat que al llarg d’aquest any s’han fet millores “urgents” a l’espai públic, com ara la renovació de l’enllumenat, obres de reasfaltatge a diversos carrers del centre i la reparació de voreres. Unes actuacions que, segons l’alcalde, Juan Luis Ruiz, no s’haguessin pogut fer sense el finançament de la Diputació de Barcelona: “No ens podem endeutar perquè el pla de sanejament no ens ho permet”. En aquest sentit, el govern confia que a finals del 2024 es puguin començar a veure brots verds: “Quan fem la liquidació, demostrarem que estem revertint la situació”.

La recollida d’escombraries, una prioritat

Un cop passi l’estiu, l’Ajuntament afrontarà un dels grans reptes d’aquesta legislatura, amb la licitació del nou contracte de la recollida d’escombraries, caducat des de fa sis anys. Ruiz ha admès que el servei de neteja viària “no ha millorat”, però insisteix que es tracta d’una qüestió “estructural que no es pot resoldre en set o vuit mesos”.

Com dèiem, la situació econòmica del Consistori no permetrà al govern fer grans inversions. Això no obstant, Ruiz ha avançat que al llarg d’aquest mandat hi ha la intenció de rehabilitar l’edifici de les Calderes i de construir un pavelló annex a la zona esportiva.

Preguntat sobre el procés de reindustrialització de Vilanova, l’alcalde ha assegurat que “tenim una demanda molt gran d’empreses que volen venir a Vilanova”, i ha posat l’exemple de la tecnològica Mstech, instal·lada a l’antiga planta de Mahle, o Igus, que ja ha començat les obres per ubicar-se als terrenys que hi ha davant de les naus de Venca. Ruiz ha demanat a la Generalitat col·laboració perquè Vilanova incrementi en 60.000 metres quadrats l’actual oferta de sòl industrial.

Finalment, el govern vilanoví ha explicat que durant aquest primer quart de mandat s’ha avançat en la renovació del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) i en l’impuls del consell del Pla Estratègic 2030, encarregat d’elaborar el full de ruta “d’una ciutat que ha de créixer molt els pròxims anys”.

FER UN COMENTARI