El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha celebrat la finalització de “Penedès, territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable”, un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) que s’ha desenvolupat entre 2021 i 2023 i que ha deixat, com a mostra més visible, la creació del Celler de Viveristes, a Vilafranca.

L’objectiu d’aquest projecte ha estat posicionar el Penedès com a territori d’alta competitivitat en innovació vitibinícola, consolidant el lideratge qualitatiu i comercial dels seus vins tranquils i escumosos i assegurant el valor afegit i el benestar social tant per als productors de la comarca com per als consumidors locals i internacionals.

El PECT ha estat liderat pel Consell Comarcal, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Regulador de la DO Penedès i la Fundació Parc Tecnològic del Vi VITEC i ha comptat amb nou socis col·laboradors: Innovi, el Consorci de Promoció Turística del Penedès, Covides, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, la Fundació Pro Penedès, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Tècniques Avançades de Mesura i Control (TAMIC), Unió de Pagesos de Catalunya i Xarxes de Telecomunicacions Alternatives (XTA).

Joan Manel Montfort, president de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal ha reconegut que la irrupció de la pandèmia ha fet que s’hagi hagut de córrer “Ha estat una carrera contra rellotge, però en dos anys i mig s’han complert tots els objectius previstos”.

L’acte de cloenda del projecte va tenir tenir lloc el passat 19 de juliol i va comptar també amb la participació de Xavier Ybargüengoitia, especialista en estratègia, lideratge i màrqueting, el qual va oferir una conferència. A més, els 7 primeres elaboradors que formen part del Viver de Cellers van rebre un reconeixement.

FER UN COMENTARI