Llorenç repensa la seva festa major

0
298
Grup d’Aficionats de Llorenç.

La festa major de Llorenç del Penedès ja és a tocar. Enguany, aquesta arriba amb moltes novetats, fruit d’un procés participatiu que s’ha fet amb la ciutadania i les entitats per “repensar” la festa. Així, una de les principals novetats és que hi haurà dues cercaviles, el tradicional seguici, que es farà el 9 d’agost a la tarda sortint de la plaça de la Immaculada, i una nova cercavila de lluïment que es farà el dia 10 a la tarda sortint de la plaça de l’1 d’octubre. Ambdues tindran recorreguts més “àgils i lluïts”.

Una altra novetat és que es recuperarà la sortida de la imatge del Patró a la cercavila del dia 9, com a origen i símbol de la festa. El patró farà tot el seguici popular i tornarà a entrar a l’església mentre els grups fan una ballada conjunta. La cultura popular tindrà també entre els seus moments destacats el Correfoc, els Versots i la carretillada del divendres 9 al vespre, que precediran l’actuació castellera del Grup d’Aficionats de Llorenç i la Sindriada Popular, un altre dels moments més esperats.

Pel que fa al pregó d’inici de festa major, aquest serà el dimecres 7 d’agost i es farà a les antigues escoles a dos quarts de deu del vespre. S’ha volgut mantenir fins a l’últim moment la incògnita de qui o què en serà el protagonista. A la programació també destaquen la Bastonada i la Tronada del dia 10, el festival infantil del dia 11 al Centre, o l’exhibició castellera que aquest mateix dia faran els Nens del Vendrell, la colla Jove Xiquets de Tarragona i la colla Joves Xiquets de Valls.

També fruit del procés participatiu que s’ha fet per renovar la festa, s’ha acordat que les quatre principals nits de festa major (del 8 a l’11) comptin amb concerts de música “per a totes les edats i de la terra”. Així, el dia 8, després del sopar popular, actuaran els grups Enredu i PD Crocks. L’endemà, la nit d’empalmada tindrà com a protagonistes els grups La Oreja de Tik-Tok, Akelarre i Aubor. El dia 10, el concert comptarà amb Verbena’m, La Traca i Paradís Fiscal. Finalment, la Nit Jove del dia 11 tindrà les actuacions de l’Orquestra Mitjanit, La Nit del Canet i K-Zu.

Encara en l’apartat musical, el dissabte 10 hi haurà sardanes amb La Principal de la Bisbal, el mateix conjunt que farà el concert i el ball de festa major al vespre, i el diumenge 11 s’ha programat un concert vermut amb Emili Gispert i David Giménez. El concurs de dibuix infantil, el bingo diabòlic dels Diables, la festa aquàtica a la piscina, el torneig Ramon Sicart de futbol, o el gran torneig de bitlles catalanes són altres dels actes que completen el programa d’una de les festes clàssiques de la comarca.

FER UN COMENTARI