Aquesta festa major Sant Quintí obre un espai per donar a conèixer el folklore local

0
177

Del 14 al 20 d’agost Sant Quintí de Mediona celebrarà la festa major, una de les més tradicionals i amb més solera de la comarca. Justament, per reivindicar el pes del folklore local enguany s’ha creat un espai dedicat a la cultura popular on es pot observar, des de l’exterior, la imatgeria de tot el seguici festiu local.

I és que si hi ha quelcom que distingeix la festa major de Sant Quintí és el pes i la riquesa del folklore local, amb un seguici festiu en el qual participen més de 200 veïns i veïnes. Enguany, a més, es recupera l’acompanyament musical a la cercavila de diumenge a la tarda.

El tret de sortida de la festa es donarà amb el pregó, el dia 14, que enguany anirà a càrrec de la científica i grallera Alba Torrents. Aquesta biotecnòloga és doctora en Biologia Mèdica per la Universitat d’Amsterdam i actualment viu a San Diego (Califòrnia, EUA) on desenvolupa un dispositiu pioner per detectar microplàstics.

Espai per al patrimoni festiu
Aquesta festa major es podrà veure el nou espai que congrega tots els elements i la imatgeria festamajorenca local. Està situat al Centre Cultural El Jardí i, a banda d’acollir i preservar totes les peces i elements, té per objectiu “difondre el patrimoni festiu del poble”. A banda d’exposar les peces de bestiari, capgrossos i gegants locals, també s’hi pot veure el vestuari dels diferents balls, tot plegat acompanyat de suports informatius.

Durant la Festa Major 2024, les actuacions dels grups folklòrics de la vila i dels Falcons de Vilafranca continuaran tenint un paper central en el programa d’actes, igual que el tradicional Correfoc, a càrrec del Ball de Diables de Sant Quintí, que s’ha convertit en un referent al territori. Aquest any, la cercavila de diumenge a la tarda comptarà amb l’acompanyament musical de la banda Fanfara de Torredembarra, recuperant una tradició que era present dècades enrere. També s’ha afegit a la programació el Ball de Gralles, que tindrà un paper central la nit del dilluns 19 d’agost.

Els actes centrats en la cultura popular es combinaran amb propostes per a tots els públics, entre les quals un espectacle de titelles a la sala polivalent El Jardí, inflables a la piscina municipal, programats pel dilluns 19, i la presència de bandes locals com la Sidral Brass Band. Per segon any consecutiu, també es durà a terme el partit de festa major, que disputaran el Quintinenc FC i el Sant Cugat Sesgarrigues el dijous 15 d’agost.

FER UN COMENTARI