L’aigua potable arribarà a una part de les Palmeres, a Canyelles, al setembre

0
103
Les Palmeres és una de les urbanitzacions de Canyelles.

Una part de la urbanització les Palmeres, al terme municipal de Canyelles, disposarà d’aigua potable a partir del pròxim mes de setembre. Ho ha anunciat l’Ajuntament canyellenc, que celebra l’arribada d’aigua a la primera fase de la urbanització. Els treballs havien acabat fa mesos, però el retard en la posada al punt de l’estació de bombament no ha permès iniciar encara el servei.

El desplegament de la xarxa d’aigua a les Palmeres s’està fent per fases, així com el conjunt dels treballs del procés urbanístic. Fins al moment, el Consistori ha completat els treballs de pavimentació, ha arranjat les voreres, s’ha completat l’enllumenat públic i s’ha construït l’estació de bombament i el dipòsit d’aigua per anar desplegant la xarxa a tota la urbanització. Recentment, s’ha aprovat la setena fase del projecte, que preveu la continuació del desplegament de la xarxa d’aigua en aquest punt.

Mentrestant, els primers a poder obrir l’aixeta seran els veïns de l’avinguda Canyelles (fins al número 35), avinguda de Catalunya (fins al número 50), carrer Àvila, carrer La Manxa, carrer Segòvia, carrer Múrcia, carrer Benicarló, carrer Sagunt, carrer Albacete (fins al número 24), carrer Cartagena (fins al número 19), carrer Solsona, carrer Gavà, carrer Lugo, carrer Pontevedra, carrer Ourense, carrer Vilanova (des del número 9), carrer Pamplona (fins al número 43), carrer Sabadell i carrer Tarragona. Aquests hauran de donar-se d’alta a l’empresa Agbar, que és la gestora del servei, a través de la seva pàgina web. També ho podran fer presencialment a les oficines que l’Ajuntament habilitarà durant els mesos de setembre i octubre.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, celebra la culminació de les obres, tot recordant que “fa molts mesos que reclamem la resolució d’aquesta situació, que s’ha allargat massa”. Les obres, de fet, havien acabat fa molts mesos, però abans d’iniciar el servei calia instal·lar dos comptadors per portar l’aigua des de l’estació, situada a Canyelles, fins al dipòsit de les Palmeres, ubicat al Puig de les Forques, i poder distribuir l’aigua a la xarxa general. La companyia ha trigat més del que estava previst a instal·lar aquests equipaments i això ha fet retardar el desplegament fins ara.

Les obres han tingut un cost aproximat d’1,3 milions d’euros. Des del 2014, l’Ajuntament de Canyelles està fent obres d’urbanització en aquest sector perquè “les Palmeres sigui una de les urbanitzacions amb més serveis del municipi”.

FER UN COMENTARI