Amadeu Benach, en una imatge d'arxiu.

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha anunciat aquest dijous 22 d’agost que continuarà al capdavant de l’alcaldia del seu municipi, després que fa una setmana anunciés que plegava. Benach donava com a motius de la seva renúncia que estava “cansat del sistema polític i de la manera de funcionar dels partits polítics“, raó per la qual havia decidit anar a l’oposició, de forma consensuada amb el seu partit, Un Nou Banyeres. Per això va convocar un ple per aquest dijous a la tarda per fer efectiva la renúncia.

Però poques hores abans del ple, el mateix Benach ha desconvocat el ple i ha anunciat que continuava al capdavant del consistori “per petició expressa de l’equip de govern”, que li ha demanat “que continuï exercint el seu lideratge”.

En un comunicat enviat als mitjans, Benach assegura que va prendre la decisió “en un moment de saturació deguda a l’estrès de no haver descansat” i a causa de la relació “tensa, de desgast, de constant crispació i amb atacs personals” de l’oposició. Una decisió que, “un cop valorada”, ha portat l’alcalde a “rebutjar la renúncia” i renovar el seu “compromís i lideratge, seguint al capdavant de l’alcaldia”.

Més Banyeres demana responsabilitat a Benach

Des de l’oposició, el partit Més Banyeres ha retret a l’alcalde la seva actuació els últims dies. Josep Ràfols, portaveu de la formació, ha lamentat en un comunicat que “és d’una irresponsabilitat manifesta anunciar que dimiteix i després desmentir-ho”. “El govern d’un poble no és un joc, i aquesta maniobra de l’alcalde ha generat molts dubtes a la ciutadania”, afegeix. Ràfols creu que si Benach “està cansat i no pot aguantar el ritme ha de fer un pas al costat”.

Des de Més Banyeres asseguren que, des del moment que Benach va fer el seu anunci, el grup es va posar “a disposició per un govern d’unitat per tal de salvaguardar els interessos comuns de tots els habitants de Banyeres davant el buit de poder de la renúncia de l’alcalde”. Finalment, apunten que continuaran fent “una oposició constructiva i en positiu, fiscalitzant l’acció de govern i defensant sempre el benefici i bé comú de tots els banyerencs i banyerenques”.

 

FER UN COMENTARI