El Barça dona de baixa del registre la Penya Barcelonista de Vilafranca

0
1296
L'antic local de la Penya Barcelonista de Vilafranca.

La Penya Barcelonista de Vilafranca del Penedès i Comarca ha informat en un comunicat que el departament de penyes del Futbol Club Barcelona ha decidit “donar de baixa durant aquest mes d’agost la nostra penya del registre oficial al·legant certs incompliments de la normativa vigent”. Tot i admetre que la situació que viu la penya des de fa uns quants anys és “complicada”, des de l’entitat vilafranquina han mostrat la seva “sorpresa” per aquesta decisió, que lamenten “profundament”.

La Penya Barcelonista de Vilafranca, fundada el 1961, viu moments complicats, especialment des del 2020, amb la pandèmia de la Covid-19. L’actual junta directiva, amb Josep Maria Marquès com a president, va agafar el lideratge l’any 2010 i va prendre diverses mesures en els següents anys. D’una banda, va deixar el local situat al carrer de Jaume Balmes i, de l’altra, va unir forces amb les penyes de la Granada i Sant Martí Sarroca per poder mantenir el servei d’autocar al Camp Nou.

Des de l’entitat expliquen que, tot i les dificultats per trobar relleu, la penya “s’ha mantingut viva“, malgrat la seva “poca activitat”. Per això lamenten que el Futbol Club Barcelona no hagi fet cas de les peticions de “més flexibilitat i temps” que els van fer, afegint que haurien agraït “una mica més de comprensió“. Apunten també que “mesures com aquesta no ajuden a fer que les penyes segueixin actives”, afegint que són coneixedors “que altres penyes s’estan plantejant la seva continuïtat donat les dificultats trobades”.

Finalment, l’actual junta afirma que intentarà “per tots els mitjans” que la Penya Barcelonista de Vilafranca del Penedès i Comarca “reneixi de la mà de nova gent”. Per això fan una crida a qui els pugui donar “un cop de mà per tal d’aconseguir-ho i posar-se al capdavant de la penya”.

FER UN COMENTARI