Agredolça medalla de plata per Toni Ponce a París

0
91
Imatge cedida per Toni Ponce.

El nedador vilafranquí Toni Ponce s’ha fet amb la plata paralímpica als 50 metres braça de la classe S5. Es tracta del tercer metall de Ponce a uns Jocs Paralímpics, després dels dos que va aconseguir a Tòquio.

Ponce va ser el més ràpid a les sèries matinals, i malgrat que a la tarda va ser capaç de baixar un segon el crono, no va ser suficient per batre un incommensurable Leo McCrea. El vilafranquí, que partia com a favorit, es va mostrar content per haver assolit el segon lloc, si bé creu que va “perdre” l’oportunitat d’endur-se l’or. “És una sensació agredolça perquè teníem una gran opció i no ha pogut ser. Així son els Jocs, tot pressió”, va valorar Ponce a la zona mixta.

El nedador va passar els primers cinquanta metres en tercera posició i ja havia cedit molta piscina sobre el suïs, dos segons que li obligaven a fer una volta de màxim nivell. Ponce va donar-ho tot, però només li va servir per superar l’ucraïnès Danylo Semenykhin, perquè McCrea no va afluixar i va tocar la paret en 1:25.15. Ponce ho va fer en 1:29.43.

En acabar la prova, el doble campió del món va admetre que “porto uns dies amb molta pressió i el cap m’ha jugat una mala passada”, i va afegir que aquests podien ser els seus últims Jocs: “No crec que em veieu a Los Àngeles”.

Toni Ponce també va disputar dimarts els 50 metres esquena de la classe S5, la seva prova més fluixa del calendari. El de Vilafranca no va poder lluitar per les medalles i va acabar la prova en vuitena posició. Aquest divendres, 6 de setembre, tindrà una nova oportunitat als 50 metres papallona de la classe S5.

FER UN COMENTARI