Vilafranca del Penedès acollirà entre el 25 de setembre i el 4 d’octubre la tercera edició del certamen poètic La Vila en Vers, organitzat per La Cultural Llibreria i dirigit per Santi Borrell. El cicle constarà de quatre sessions que tindran lloc en diferents punts de la ciutat i comptarà amb diferents veus representatives de la poesia catalana, així com amb una nodrida participació penedesenca.
La vetllada inaugural serà el dimecres 25 de setembre a les vuit del vespre al claustre de Sant Francesc, on intervindran Vicenç Llorca, que ha rebut el Premi de la Crítica Serra d’Or de Poesia 2024 amb la seva última obra La llum mirada, i Carla Fajardo, guardonada recentment amb el Premi de Poesia Senyoriu Ausiàs March. La sitgetana Vinyet Panyella, que també formava part d’aquest primer acte, finalment no podrà assistir.
La segona sessió es farà el 27 de setembre a la Nau Alfons XIII de la família Torres i estarà centrada en els autors penedesencs. La vilafranquina Anna Tomàs llegirà peces de la seva encara inèdita producció poètica, abans de passar el relleu a Stefano Cingolani, que també és resident a Vilafranca, i que ha fet diversos poemaris, així com estudis sobre la història i la literatura catalana medievals. La vetllada es tancarà amb el traductor i poeta de Sant Sadurní d’Anoia Xavier Zambrano, que va rebre el premi Josep Maria López Picó amb el seu poemari Va durar (2017).
El 2 d’octubre, el certamen es traslladarà a l’Escorxador, amb la presència del crític literari i escriptor barceloní David Castillo, la ribetana Lídia Gázquez, que recentment ha publicat el poemari L’animal perfecte, i la vilanovina Raquel Casas, autora de diferents poemaris i guanyadora del premi Joaquim Ruyra 2023 de narrativa juvenil. Finalment, el 4 d’octubre acabarà aquesta edició amb una intervenció del periodista cultural Francesc Bombí-Vilaseca al Vinseum.
Santi Borrell, director de La Vila en Vers, ha destacat en la presentació del certamen que l’objectiu d’aquesta tercera edició és mostrar “que la poesia és un gènere plural i divers, que cada cop s’escriu de manera més lliure”. Per això s’ha volgut “donar valor a altres formes de poesia que s’estan impulsant actualment”. Des de La Cultural, Quim Jubert ha destacat “la bona acollida de les dues primeres edicions” del cicle, amb una assistència consolidada “d’entre 40 i 50 persones per sessió”.