40 Plus Coaching crea “La dieta de colors”, un pla nutricional sense restriccions

0
64

En general, no sabem menjar i, a més a més, ens movem poc. Això és així. I mals hàbits com aquests acaben sent els causants de problemàtiques com el sobrepès o l’obesitat. Quan finalment ens decidim a iniciar una dieta per perdre greix, ho associem a un càstig pels excessos comesos i ens preparem per passar gana i patir.

Però això no té per què ser així. Així ho assegura Carles Rouras, qui lidera 40 Plus Coaching, una consulta de coaching nutricional que, des de fa uns mesos, s’ha establert a la rambla Sant Francesc de Vilafranca, i que ha creat “La dieta de colors”, un pla nutricional sense restriccions. Reconeix que “no hem inventat res, simplement ho hem endreçat tot d’una manera molt senzilla perquè tothom entengui què menjar i en quina quantitat. La informació és poder i volem empoderar les persones perquè sàpiguen alimentar-se bé la resta de la seva vida”.

Mitjançant agrupacions  d’aliments relacionats amb els colors, “la dieta de colors” ajuda a entendre què menjar, en quines quantitats i amb quines combinacions. No hi ha restriccions, sinó mesuratges. De fet, assegura Rouras, es pot menjar cada dia ous amb bacó, xocolata, o un entrepà de fuet, sempre que es combini adequadament amb aliments com verdures, fruites, carns i peixos. “Volem conscienciar la població que es pot gaudir menjant i tenir un estil de vida saludable”, afirma.  Es tracta d’aconseguir un dèficit calòric controlat i suau perquè la persona no passi gana, ni se senti fatigada. “Hem d’acabar amb les dietes exprés. La keto, la cetogènica, la low carbs, la de la pinya…, totes tenen desbalanços nutricionals que afecten a llarg termini la salut i que acaben sent insostenibles a llarg termini, generant l’indesitjat efecte rebot”, insisteix.   

A més del coach nutricional Carles Rouras, l’equip de 40 Plus Coaching està integrat per un metge, un dietista i un entrenador personal, amb l’objectiu d’oferir una pauta personalitzada per a cada necessitat. Es treballa amb el pacient un mínim d’un trimestre per arrelar uns hàbits saludables. El seguiment és presencial i també en línia, mitjançant una aplicació que ofereix un gran receptari de plats d’acord amb les preferències de cada persona. Ofereixen plans per a tothom, per a totes les franges d’edat i per a tots els estats físics. Plans de nutrició, d’esport i també combinats.

A banda d’elaborar una pauta nutricional, també es treballen altres aspectes que influeixen en la salut com poden ser la son, l’estrès i la pràctica esportiva. A tall d’exemple, els plans nutricionals sempre van acompanyats d’una assignació de passes diàries per activar el moviment i incrementar el dèficit calòric.

FER UN COMENTARI