Sant Cugat Sesgarrigues acollirà aquest diumenge 29 de setembre la 22a edició de la Fira Mediambiental del Penedès, l’Eco Sant Cugat. Un esdeveniment ambiental que té com a objectiu incrementar la conscienciació ciutadana sobre qüestions ecològiques, fomentar la sostenibilitat i instruir els visitants sobre les mesures, tant personals com col·lectives, que es poden adoptar per protegir el medi ambient.

La fira comptarà amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, i entitats i comerços del municipi. També hi ha programades xerrades, tallers i jocs per a tota la família, espectacles infantils, una caminada, una bicicletada popular, una exposició fotogràfica, una passejada guiada per la història del municipi, un tast enogastronòmic guiat, una trobada de plaques de cava i concerts de músics en viu per amenitzar.

El plat fort se servirà el diumenge 29, però els actes previs començaran el dijous 26 de setembre amb la presentació de l’auditoria hídrica que s’ha realitzat al municipi. A més, el dissabte 28, hi haurà la 10a Mostra Audiovisual amb dues sessions que tractaran temes d’actualitat relacionats amb la defensa del territori, la transició energètica i la lluita social. En la primera sessió, es projectarà La Batalla del Viento, una obra que explora la resistència de comunitats locals contra els grans projectes energètics que amenacen l’equilibri ecològic i social. La segona sessió inclourà el documental Voler fins a poder, que commemora els 25 anys de lluita de la Plataforma No a la MAT Selva. Aquest documental narra la resistència activa i constant d’un col·lectiu que ha lluitat per preservar el territori i promoure alternatives sostenibles davant la imposició de grans infraestructures elèctriques.

Totes les activitats es desenvoluparan als carrers del municipi. Més informació al web de la fira.

FER UN COMENTARI