El grup municipal de Transformem VNG reclama l’ampliació i millora de l’skatepark de Vilanova i la Geltrú. Segons el grup de l’oposició, l’equipament ha quedat petit i requereix una rehabilitació integral per garantir la seguretat dels patinadors. Aquest dilluns presentaran una moció al ple de l’Ajuntament que, segons el portaveu de Transformem VNG, Marc Segarra, compta ja amb el vistiplau del PSC.

En una visita a l’skatepark municipal, representants de Transformem VNG han denunciat que, des de la seva inauguració l’any 2009, el parc “ha quedat abandonat pels diferents governs que han passat per l’Ajuntament”. Això ha provocat un deteriorament de l’espai, que presenta múltiples desperfectes, sobretot a la zona de la piscina. El portaveu de Transformem, Marc Segarra, ha lamentat que, en la majoria dels casos, són els mateixos patinadors els qui han de fer les tasques de manteniment per poder patinar amb seguretat.

A més de posar al dia les instal·lacions, Transformem VNG també demana recuperar la font d’aigua que hi havia i redimensionar l’skatepark “perquè després de quinze anys ha quedat petit”. Sobre aquesta qüestió, el patinador David Carbonell remarca que, avui dia, al parc “han de conviure patinadors i famílies que venen amb la canalla a passar la tarda”. Això ha fet que molts patinadors es desplacin a altres municipis amb equipaments similars. Per tot plegat, demanen limitar els usos de l’skatepark, establint franges horàries perquè hom pugui fer-ne ús.

Transformem VNG presentarà aquesta proposta en forma de moció al ple municipal. Segons ha avançat Segarra, el PSC hi votarà a favor. De fet, els socialistes ja s’haurien compromès a buscar el finançament necessari per fer un estudi a partir del 2025 i posar al dia l’skaterpark municipal.

FER UN COMENTARI