El Big Draw Vilafranca torna el dissabte 19 d’octubre amb set tallers gratuïts destinats a tots els públics. És el novè any consecutiu que Vilafranca se suma a la iniciativa sorgida a Londres i que té per objectiu promoure el llenguatge visual i del dibuix com a eina d’aprenentatge i gaudi. Els set tallers d’aquest any responen al lema que ha escollit l’organització lonidinenca, Dibuix en moviment, i posaran una especial atenció a comprendre com el fet de dibuixar no tracta tan sols del producte acabat, sinó del viatge, el flux i el procés que el dona forma. “En les diferents propostes hi ha un rerefons, no és una simple manualitat. Són tallers senzills d’executar, però amb una complexitat de contingut”, ha explicat Sílvia Amigó, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

El Big Draw se celebra entre les 17:30 h i les 20 h, amb tallers a l’espai públic i són promoguts pel Servei de Cultura de l’Ajuntament i impulsats per diferents col·lectius artístics de la vila. Entre les propostes hi ha Moviment a cop de carbonet de l’Escola d’Art Arsenal, Dibuixem peixos amb el centre d’expressió plàstica Zig Zag, Crea i uneix: art en col·lectiu de l’Institut Milà i Fontanals, L’essència del moviment a càrrec del Petit Taller d’Art, Pouring: art fluid amb Maria Àngels Viñals i Sílvia Sànchez i Movent les peces amb Anna Mongay. A més, hi ha un taller destinat a persones neurodivergents, així com els seus cuidadors i familiars sota el títol Interaccions, taller participatiu per moure’ns entre colors de la mà de Matinals de Dibuix Domèstic.

Enguany el Big Draw estarà ubicat al centre de la ciutat entre el Claustre dels Trinitaris, el Claustre de Sant Francesc, la plaça del Carme, la plaça de Jaume I, davant del Palau Baltà, la plaça de l’Oli i la rambla de Nostra Senyora coincidint amb la 2a mostra del llibre Penedesenc. El progama sencer es pot trobar al web cultura.vilafranca.cat.

FER UN COMENTARI